Onderzoek voor nauwkeurigere voetgangersnavigatie

Onderzoek voor nauwkeurigere voetgangersnavigatie

Desktops & monitoren

Geplaatst: 22 november 2010 - 11:05

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:29

NAVIGON en Navteq Duitsland doen samen met universiteiten en privé-instituten onderzoek naar nauwkeurige positiebepaling.

NAVIGON en Navteq Duitsland doen samen met universiteiten en privé-instituten onderzoek naar nauwkeurige positiebepaling. De onderzoekers maken gebruik van een combinatie van het huidige GPS signaal en Galileo, het signaal van de toekomstige Europese satellieten. Het onderzoek wordt gesteund door het Duitse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek.

Het doel van het onderzoek is meer precisie bij het bepalen van de locatie. Met behulp van een speciale ontvanger moeten voetgangers hun exacte positie tot op de meter nauwkeurig kunnen bepalen aangezien navigatie tegenwoordig ook steeds meer op smartphones wordt gebruikt. In de toekomst moet de ontvanger ook toegang bieden tot de laatste informatie van bijvoorbeeld bijzondere bestemmingen (points of interests).

Het combineren van beide signalen maakt de betrouwbaarheid van het signaal groter en daarnaast neemt de precisie toe bij het bepalen van de locatie. Het is zelfs mogelijk om de plaats op de stoep waar de gebruiker loopt te bepalen. Naast de ontwikkeling van de ontvanger kijkt het project ook naar verbetering van kaartmateriaal en het integreren van additionele informatie over straten en voetpaden. Het weergeven van bijvoorbeeld zebrapaden en buslijnen zal de verkeersveiligheid ten goede komen.
Bij een succesvolle afsluiting van het project zullen de resultaten gebruikt worden voor het ontwikkelen van verkoopbare producten.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000