Nog voor 2020 breinimplantaten voor consument

Nog voor 2020 breinimplantaten voor consument

Desktops & monitoren

Geplaatst: 11 november 2010 - 09:39

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:32

In de laboratoria van Intel wordt gewerkt aan de ontwikkeling van breinimplantaten waardoor men middels hersengolven apparaten moet kunnen bedienen.De onderzoekers denken tegen 2020 met het project

In de laboratoria van Intel wordt gewerkt aan de ontwikkeling van breinimplantaten waardoor men middels hersengolven apparaten moet kunnen bedienen.

De onderzoekers denken tegen 2020 met het project klaar te zijn. Hoewel dergelijke technieken voor de nodige weerstand zorgen, denken de wetenschappers dat men door het gemak van de besturing snel over te halen zal zijn.

Voor het omzetten van hersengolven naar commando's voor apparaten moet er behoorlijk wat breinactiviteit worden gedecodeerd. Niet alleen Intel houdt zich hier mee bezig, Toyoto heeft al een rolstoel gedemonstreerd die op hersengolven werkt en onderzoekers aan de universiteit van Utah ontwikkelden een draadloze breinzender waarmee apen robots kunnen besturen.

Specialisten denken dat met deze ontwikkeling er geen barrières meer zullen zijn om een virtuele wereld te creëren a la The Matrix.

[Via Express.be]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000