Nieuwe Opera 11 biedt browser-extensies

Nieuwe Opera 11 biedt browser-extensies

Desktops & monitoren

Geplaatst: 17 december 2010 - 08:28

Opera heeft stilletjes de definitieve versie van Opera 11 uitgebracht.

Opera heeft stilletjes de definitieve versie van Opera 11 uitgebracht. De laatste weken volgden de release candidate versies elkaar in hoog tempo op, nu is die cyclus afgesloten met de definitieve versie.

De browser die beschikbaar is in uitvoeringen voor Windows, Mac en Linux is de laatste maand van zijn ontwikkeling een stuk stabieler geworden. Wie al eerder een bèta-versie probeerde moet zeker upgraden naar de definitieve versie.

Net als andere browsers heeft Opera 11 nu ook de mogelijkheid ingebouwd om browser-extensies te installeren. Er zijn nu al een 200-tal extensies beschikbaar waaronder een ad-blocker NoAds en een YouTube downloader FastestTube net als de populaire password manager LastPass die op alle browsers werkt.

Ook nieuw in Opera 11 zijn HTML5 ondersteuning en een automatische updatevoorziening. Uiteraard is er ook gesleuteld aan de gebruikersinterface met een nieuw adresveld en een bladwijzerbalk. De bedieningsfunctionaliteit met handige muisbewegingen is verbeterd en makkelijker aan te leren. Er zijn nog geen definitieve snelheidsmetingen beschikbaar maar de snelheid van Opera 11 moet de concurrenten als Safari, en Chrome kunnen bijhouden

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000