© CIDimport

Nieuwe Denon HEOS-producten

Geplaatst: 31 augustus 2017 - 05:39

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:57

Redactie ID.nl

De HEOS-familie was al ontzettend uitgebreid, maar fabrikant Denon heeft daar een aantal slimme multiroom-producten aan toegevoegd. Naast diverse hoogstaande luidsprekers zijn nu onder meer de HEOS AVR, Bar en Subwoofer verkrijgbaar. Uiteraard werken alle HEOS-producten via de gebruiksvriendelijke app naadloos samen.

Nieuwe Denon HEOS-producten-15747845

© CIDimport

  Lees hier wat dit betekent.

Wil jij een Denon HEOS-set winnen? Vertel ons waarom jij moet winnen en ontvang gratis een minigids streaming! Ga naar www.computertotaal.nl/heos-winnen

HEOS staat synoniem voor multiroom- apparatuur. Alle producten zijn via het (draadloze) thuisnetwerk met elkaar verbonden. Vanuit de HEOS-app bepaal je eenvoudig in welke ruimte(s) er welke muziek wordt afgespeeld. Daarnaast is HEOS-apparatuur ook uitermate geschikt voor de audioweergave van films en games. De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Zo zijn er de HEOS 1, 3, 5 en 7; vier actieve speakers met een eigen versterker. Verder is de HEOS HomeCinema een fraaie oplossing voor filmliefhebbers. Met de HEOS Amp en Link kun je zelfs traditionele speakers en hifiapparatuur toevoegen aan het multiroom-netwerk. Denon voegde onlangs drie parels aan de HEOS-familie toe, namelijk de AVR, Bar en Subwoofer. Er valt nu dus nog meer te kiezen!

Draadloos surroundgeluid

Denon staat al jaren bekend om zijn hoogstaande receivers, dus het was niet meer dan logisch dat er zo’n onderdeel zou worden toegevoegd aan de HEOS-familie. Met de AVR introduceert het merk een 5.1kanaals-receiver. Voor het creëren van een surroundervaring gebruik je eigen luidsprekers, maar je kunt ook HEOS-speakers koppelen. Dankzij laatstgenoemde optie heb je geen last van hinderlijke snoertjes. Het eerlijke wattage van 100 watt is ruim voldoende om middelgrote woonkamers te voorzien van een vol geluid. Zoals je van een moderne receiver mag verwachten, levert Denon een degelijke afstandsbediening mee.

Nieuwe Denon HEOS-producten-16023694

© CIDimport


Het elegante design van de HEOS AVR is een genot voor je ogen.

Beste beeld- en audiokwaliteit

De AVR ondersteunt diverse moderne standaarden en is dus toekomstbestendig. De achterzijde bevat vier hdmi-poorten om bijvoorbeeld een gameconsole of blu-rayspeler aan te sluiten. Het beeld verstuurt de AVR vervolgens via de hdmi2.0a-uitgang door naar een geschikte televisie. Er is hierbij ondersteuning voor haarscherpe 4K-beelden. Wat betreft de audiokwaliteit verwerkt deze receiver populaire surroundformaten als dolby true-hd en dts-hd. Ook voor liefhebbers van high-res audio is er geen reden tot klagen. De AVR speelt flac- en wav-bestanden af in een maximale audiokwaliteit van 24bits/192kHz. Kortom, luister naar muziek in studiokwaliteit! Eigen muziekbestanden speel je eenvoudig af vanuit netwerkbronnen, maar je kunt ook een usb-stick of externe schijf met audiobestanden op de usb-poort aansluiten. Verder stream je via bluetooth rechtstreeks muziek vanaf iedere smartphone of tablet.

Filmfanaten opgelet!

Wil je een groots geluid zonder dat je meerdere speakers hoeft te positioneren? De nieuwe HEOS Bar is ruimtebesparend en biedt daarnaast ook nog eens prima geluidskwaliteit. Ideaal als je het geluid van de televisie wilt verbeteren. Heb je toch liever een surroundervaring? Geen probleem! Door twee draadloze HEOS-speakers te koppelen, creëer je een 5.0 kanaalsaudiosysteem. Films met dolby true-hd en dts-hd komen daarmee nóg beter uit de verf. In deze stijlvolle soundbar zijn negen audiodrivers verwerkt die gezamenlijk een detailrijk 3.0kanaals-geluid produceren. Voor het aansluiten van overige apparatuur staan er onder meer vier hdmi2.0a-poorten paraat, waarmee de soundbar probleemloos 4K-beelden aan de televisie doorgeeft. Als je graag muziek streamt, doe je hiervoor een beroep op diverse muziekdiensten in de HEOS-app. Verder heeft de Bar bluetooth en een usb-poort, zodat je op allerlei manieren (high-res) muziek kunt afspelen.

 

Extra baspower

De ervaring van geluid is nogal persoonlijk. De één vindt het heerlijk om tijdens actiescènes een stevige bas te ‘voelen’, terwijl de ander zich stoort aan te veel laag. Juist om die reden fabriceerde Denon de HEOS Subwoofer. Wie een diepere laagweergave wenst, voegt deze draadloze subwoofer eenvoudig aan ieder HEOS-product toe. Of je nou de HEOS 7, Amp of Link hebt staan, de subwoofer vormt met ieder product een prima koppel.

Nieuwe Denon HEOS-producten-16023698

© CIDimport

Samen met de AVR of Bar tuig je zelfs een 5.1kanaals-opstelling op. Fijn is dat je deze subwoofer zowel verticaal en horizontaal kunt neerzetten. Kom je ruimte tekort, dan leg je de behuizing plat onder een bank. De behuizing is ontworpen om ongewenste trillingen zoveel mogelijk te vermijden. Verder gebruik je het apparaat ook als muziekhub voor de complete HEOS-familie. Achterop bevindt zich namelijk een usbpoort waarop je een usb-stick of externe schijf met je muziekcollectie kunt aansluiten. Via de HEOS-app zijn je favoriete nummers voor alle zones beschikbaar.

Muzikale app

De complete HEOS-familie laat zich aansturen door een eenvoudige app. Deze applicatie neemt je bij de installatie van de apparatuur aan de hand en helpt je je HEOS-product zorgvuldig in te stellen. Vervolgens deel je het huis in verschillende zones in en bepaal je in welke ruimte(s) je muziek afspeelt. Je kunt bijvoorbeeld eigen muziekbestanden op een nas of aangesloten usb-schijf selecteren. Nóg gemakkelijker is om muziek vanaf het web te streamen. Niet voor niets ondersteunt de HEOS-app populaire muziekdiensten als Spotify, Deezer, Tidal en Napster. Praktisch alle muziek is dus op je smartphone binnen handbereik. Veel luisterplezier!

Nieuwe Denon HEOS-producten-16023701

© CIDimport

Meer Denon HEOS? Bezoek de Denon Heos pagina op Computer!Totaal 

 

 

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten