Niet alle Nederlanders even vaardig met computer

Niet alle Nederlanders even vaardig met computer

Desktops & monitoren

Geplaatst: 31 januari 2006 - 07:01

Aangepast: 29 augustus 2022 - 08:33

De meeste Nederlanders gebruiken de computer en internet op een eenvoudige manier. Internetters doen gemiddeld vijf verschillende activiteiten on-line. E-mailen en surfen worden veruit het meest gedaan.

De meeste Nederlanders gebruiken de computer en internet op een eenvoudige manier. Internetters doen gemiddeld vijf verschillende activiteiten on-line. E-mailen en surfen worden veruit het meest gedaan. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek deze week publiceerde.

Het merendeelvan de bevolking gebruikt de computer en het internet voor het doen van eenvoudige handelingen, zoals het bedienen van een muis, het kopiëren en plakken van informatie en het gebruiken van een zoekmachine. Veel minder mensen verrichten complexere handelingen, zoals het comprimeren van bestanden, het gebruiken van eenvoudige formules in een werkblad en het ontwerpen van een webpagina.

Waar we als Nederlanders wél goed in zijn, is on-line shoppen. In 2005 heeft 30% van de Nederlanders minimaal één keer on-line iets gekocht. Dat is fors hoger dan het gemiddelde van de Europese Unie. Dat ligt namelijk op twintig procent.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000