MSX Computer Magazine MCM gratis online

© CIDimport

MSX Computer Magazine MCM gratis online

Geplaatst: 24 januari 2012 - 06:15

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:32

Redactie

Het lijfblad voor de Nederlandse liefhebber van MSX computers vanaf 1985, is nu vrij beschikbaar op de website. Goed nieuws dus voor de fervente MSX-gebruiker.

MSX Computer Magazine en zijn opvolger MSX Computer & Club Magazine verschenen tussen 1985 en 1997. Door de ongekende populariteit van de MSX-thuiscomputer, hadden deze bladen indrukwekkende aantallen abonnees en liep ook de verkoop van losse nummers als een trein. Op het hoogtepunt bedroeg de oplage rond de 40.000 exemplaren, waarmee MCM toen qua aantallen de tweede titel in Nederland en België was. Voor veel mensen was dit de eerste kennismaking met het fenomeen computer.

90 uitgaven als PDF te downloaden

MSX Computer Magazine MCM gratis online-16257796

© CIDimport

In Nederland werden 250.000 MSX-computers verkocht en zijn er wereldwijd nog altijd vele duizenden hobbyisten actief bezig met deze thuiscomputer. De tijdschriften van toen zijn daarbij nog steeds een bron van informatie. Dit leidt ertoe dat ertoe dat MSX Computer Magazine alle negentig verschenen uitgaven heeft gedigitaliseerd en online beschikbaar stelt. Het MCM online archief is nu voor iedereen als pdf-bestanden toegankelijk.

De lancering van het MCM online archief vond zaterdag 21 januari plaats, tijdens de MSX Beurs Nijmegen. Het MSX Computer Magazine online archief is een initiatief van een drietal voormalige redacteuren: Hayo Rubingh, Robbert Wethmar en Wammes Witkop, met als sponsor het maandblad PC-Active, ooit zusterblad van MSX Computer Magazine.

De gedigitaliseerde magazines vind je op http://www.msxcomputermagazine.nl/

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000