Motorola klaagt Apple aan om patentschending

Motorola klaagt Apple aan om patentschending

Desktops & monitoren

Geplaatst: 7 oktober 2010 - 06:50

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:42

Deze keer is het de beurt aan Motorola om een concurrent aan te pakken over patentschendingen.

Deze keer is het de beurt aan Motorola om een concurrent aan te pakken over patentschendingen. Dit keer is het Apple die wordt aangeklaagd.

Het gaat maar liefst om 18 patenten die in de iPhone worden geschonden. Volgens Motorola, telefoonfabrikant van het eerste uur, gaat het om belangrijke technologieën die door Apple in de iPhone en iPad worden gebruikt. Het gebruik door Apple van de gepatenteerde technologieën zorgen voor onherstelbare schade, aldus de klachten die Motorola bij een federale rechtbank in Chicago heeft ingediend. De claim rond 18 patenten is ingediend bij de International Trade Commission (ITC).

Eerder deze week werd bekend dat Microsoft patentschendingen heeft geclaimd richting Motorola, over technologieën die in Android-telefoons worden gebruikt. Apple heeft daarnaast nog een rechtszaak lopen over patentschending van Mirror Worlds waar het mogelijk 625 miljoen dollar aan moet betalen zoals we gisteren berichtte.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000