Miljoenen gebruikers verlaten Facebook

© CIDimport

Miljoenen gebruikers verlaten Facebook

Geplaatst: 29 april 2013 - 10:27

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:03

Redactie ID.nl

Het nieuwtje van Facebook lijkt er nu wel af. Miljoenen gebruikers zouden de sociale netwerksite verlaten in grote landen als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Japan. Alternatieve sociale netwerksites trekken de aandacht.

Ook in Nederland stagneert de groei van het aantal actieve gebruikers. Het aantal Nederlandse Facebook-gebruikers steeg de afgelopen zes maanden met nog maar 0,08 procent. In totaal zouden maar liefst 7,5 miljoen Nederlanders een account hebben bij deze sociale netwerksite, meldt Nu.nl.

In het buitenland heeft Facebook echter een krimp doorgemaakt. Afgelopen maand verloor Facebook zes miljoen Amerikaanse gebruikers. Dat is een daling van vier procent, schrijft The Guardian op basis van de cijfers van SocialBakers. In december 2012 lag hier het gemiddelde gebruik op 121 minuten volgens de cijfers van Comscore. Dit daalde naar 115 minuten in afgelopen februari. De analisten geven echter niet aan welke invloed de feestdagen hebben op deze cijfers.

In het Verenigd Koninkrijk was de procentuele daling zelfs nog groter met 4,5 procent. De animo neemt ook af in Canada, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Japan waar veel Facebook-gebruikers zijn te vinden. Facebook geeft geen commentaar op deze uitlatingen.

Opkomst nieuwe sociale media sites

Jongeren trekken naar nieuwe sociale netwerksites als Instagram, dat een jaar geleden is overgenomen door Facebook. Deze fotodeelsite groeide met 30 miljoen gebruikers in de afgelopen 18 maanden. Daarnaast wint Path aan populariteit met een groei van 1 miljoen gebruikers per week. Dit sociale netwerk voor smartphone-gebruikers is opgericht door de voormalige Facebook-medewerker Dave Morin. Bij Path kunnen mensen maximaal 150 vrienden maken. In Venezuela werd deze app in een weekend maar liefst 500.000 keer gedownload.

In Zuid-Amerika weet Facebook echter ook nog te groeien. In Brazilië liep het aantal maandelijkse bezoekers op met zes procent naar 70 miljoen. Daarnaast zijn er nog volop  mogelijkheden in een groot land als India, waar de sociale netwerksite 64 miljoen gebruikers heeft. De groei lag hier op vier procent.
 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten