Meer dan een half miljoen scholieren leren digitaal

Meer dan een half miljoen scholieren leren digitaal

Desktops & monitoren

Geplaatst: 30 november 2010 - 07:25

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:27

Meer en meer scholieren stappen - in ieder geval ten dele - over op digitaal leren.

Meer en meer scholieren stappen - in ieder geval ten dele - over op digitaal leren. Het aantal Voortgezet Onderwijs en MBO leerlingen dat zich in 2010 heeft geregistreerd voor het gebruik van digitale leermiddelen is met 143% meer dan verdubbeld ten opzichte van schooljaar 2009/2010, en is daarmee de 500.000 grens gepasseerd.

Dat maakte Edupoort, een stichting die voor leerlingen en docenten de vereenvoudigde toegang tot digitale leermiddelen verzorgt, gisteren bekend. Iedere week komen er nog zo'n 9000 leerlingen bij, dus de groei zet door.

Opvallend is dat er ook veel buiten schooluren geleerd wordt. Van 7 uur 's ochtends tot 24 uur 's nachts wordt er door de leerlingen ingelogd. Intensief gebruik wordt er gemaakt van 8-21 uur. En ook alle dagen van de week door wordt er ingelogd. Van maandag tot en met donderdag ongeveer even intensief. Op vrijdag valt het gebruik terug tot 80% van de andere werkdagen en op zaterdag tot 25%. Op zondag neemt dat weer toe tot 50% van het doordeweekse gebruik.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000