© CIDimport

Macbook-accu door hack op te blazen

Desktops & monitoren

Geplaatst: 27 juli 2011 - 09:48

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:45

Redactie

Charlie Miller, een bekende beveiligingsonderzoeker, zegt dat hij via een hack de accu van een Macbook kan benaderen. Hij kan daardoor malware installeren of zelfs de accu laten exploderen.

Het probleem zit hem in de microcontrollers die de batterij aansturen. De beveiligingsonderzoeker ontdekte dat alle chips met een standaard wachtwoord verscheept worden. Door het analyseren van een software update uit 2009, om batterijproblemen op te lossen, ontdekte de beveiliger twee wachtwoorden. Via de wachtwoorden kon hij de firmware aanpassen. Hierdoor kan hij de chips besturen en zo bijvoorbeeld malware installeren die de computer blijft infecteren.


Accu op afstand laten exploderen
Miller denkt dat het ook mogelijk zal zijn om de accu op afstand en op bevel te laten exploderen. Hij kan de batterij zo laten opwarmen datdie in de brand vliegt of explodeert. Miller, die bekend staat als Mac-hacker zal tijdens de Black Hat-conferentie zijn onderzoek demonstreren.

Malware grootste probleem
Volgens Miller is het installeren van permanente malware (elke keer als computer aangaat, wordt de malware geïnstalleerd) een groter probleem dan het laten exploderen van de accu. De enige manier om het probleem te verhelpen, is het verwijderen van de accu. Miller heeft zelf geen kwaad in de zin. Hij heeft, om Apple te helpen, een tool gemaakt die het standaard wachtwoord door een willekeurige reeks tekens vervangt.

[Via: Security.nl]

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000