KPN verhoogt 4G-internetbundels

Desktops & monitoren

Geplaatst: 17 juni 2014 - 10:35

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:27

KPN gaat de 4G-snelheden van zijn klanten gelijktrekken. Ook krijgen huidige abonnementen een verruimde databundel, laat de provider weten.

4G-klanten van KPN moeten het nu soms nog doen met een maximale downloadsnelheid van 25Mb/s, terwijl andere klanten 50Mb/s halen. Per 1 juli krijgt ieder abonnement een die laatste snelheid.

Meer data

Nieuwe klanten krijgen daarnaast ook een hogere databundel. De instapbundel, die nu 250 of 500 MB biedt, krijgt straks automatisch 1GB aan data. De grootste bundel gaat van 4GB naar 5GB.

Klanten krijgen een sms als hun bundel omhoog gaat. Ze hoeven daarvoor geen extra kosten te betalen.

Hogere frequentie

Volgens KPN is er de laatste tijd meer vraag naar hogere bundels, omdat 4G-internet sneller 'op' is.

Naast nieuwe abonnementen gaat KPN ook het netwerk verbeteren door nieuwe frequenties in te zetten. De frequentie gaat omhoog van 800 MHz naar 1800 MHz. Daardoor kunnen meer klanten tegelijk op internet. Volgens KPN is dat nodig omdat "in de toekomst meer capaciteit nodig is."

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000