Kassaloos winkelen met smartphone bij Albert Heijn

Kassaloos winkelen met smartphone bij Albert Heijn

Desktops & monitoren

Geplaatst: 24 september 2018 - 05:42

Aangepast: 20 september 2022 - 07:55

Albert Heijn introduceert in navolging van Amazon het concept kassaloos shoppen. Je hebt daarvoor alleen een zogeheten tap to go-kaart nodig, in combinatie met een smartphone-app.

Kassaloos winkelen met smartphone bij Albert Heijn

Twee Albert Heijn to go-locaties zijn nu met het systeem uitgerust, beide in het Academisch Medisch Centrum. Volgende week komt daar ook de AH to go bij het metrostation van Amsterdam Centraal bij. Uiteindelijk zijn alle AH to go's aan de beurt. 

Prijskaartjes in deze winkels zijn voorzien van een wifi-symbool. Je kiest een product uit, houdt de tap to go-kaart tegen het prijslabel aan, en het bedrag wordt na tien minuten automatisch van je rekening geschreven. In de tap to go-app zie je een overzicht van al je kosten.

Amazon achterna

Albert Heijn benadrukt hiermee een Europese primeur te hebben. In de Verenigde Staten is Amazon koploper, daar zijn speciaal winkels uit de grond gestampt waar helemaal geen sprake meer is van een traditionele kassa. 

Voorlopig werkt het systeem enkel nog met Android-smartphones. Ondersteuning voor iOS volgt later.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000