Kaas bovenop in vernieuwde cheeseburger-emoji

© CIDimport

Kaas bovenop in vernieuwde cheeseburger-emoji

Desktops & monitoren

Geplaatst: 29 november 2017 - 09:49

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:31

Redactie

Google heeft gehoor gegeven aan Android-gebruikers die het oneens waren met de volgorde van de ingrediënten op de cheeseburger-emoji. Die emoji is nu dan ook vernieuwd.

Tot voor kort was de cheeseburger van Google belegd met kaas, een hamburger, een tomaat en sla. Maar vorige maand wees een Twitter-gebruiker het bedrijf er op dat die volgorde niet juist is. De kaas moet immers op de hamburger, zodat deze lekker over de burger kan smelten in plaats van over het broodje.

De soortgelijke emoji van Apple klopte wat dat betreft wel. Google-topman Sundar Pichai liet destijds weten gelijk met een oplossing aan de slag te gaan. En nu is het zo ver: een nieuwe cheeseburger-emoji staat klaar, met kaas boven.

Even wachten nog

Het duurt nog wel een poosje voor je de nieuwe burger zelf kunt gebruiken. Deze zit namelijk in de Android 8.1, de allernieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. 0,3 procent van alle Android-smartphones draait nog maar op Android 8.0. 

Google maakte van de gelegenheid gebruik om ook de bier-emoji te vernieuwen. In de eerdere versie zweeft het schuim boven het bier, terwijl het er natuurlijk bovenop hoort te drijven.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000