Jongeren kiezen vooral Blackberry en Samsung

Jongeren kiezen vooral Blackberry en Samsung

Desktops & monitoren

Geplaatst: 21 december 2010 - 07:40

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:17

Uit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat jongeren vooral kiezen voor telefoontoestellen van Blackberry en Samsung.

Uit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat jongeren vooral kiezen voor telefoontoestellen van Blackberry en Samsung. Motorola en Nokia trekken vooral oudere gebruikers aan.

Het rapport van Telecompaper geeft een profiel van de telefoongebruiker op basis van het Telecompaper consumentenpanel (14.000 consumenten tussen en april en september). Zo bekeken ze onder andere het gebruikte sales kanaal, de gebruikte diensten en het uitgavenpatroon.

Zestig procent van de Nokia en Motorola gebruikers is ouder dan 40 jaar. Nokia is het populairste merk voor gebruikers met een leeftijd tussen de 30 en 64 jaar. Samsung is het populairste merk voor gebruikers met een leeftijd tussen de 15 en 18 jaar.

Apple en HTC gebruikers blijken gemiddeld meer uit te geven dan de gebruikers van merken. Ook de profielen zijn heel anders. Smartphonegebruikers zijn gemiddeld hoger opgeleid en hebben bijna allemaal een abonnement. Verder wordt dat abonnement veel vaker door hun baas betaald. 36% sluit zijn abonnement online af. De toestellen die los verkocht worden, worden evenveel online als in de winkel gerkocht. Uitzondering hierop is Blackberry, die vaker in vaker in een winkel wordt gekocht.

Blackberrygebruikers versturen de meeste sms'jes, gevolgd door Apple en LG.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000