iPads smokkelen via kabelbaan

Desktops & monitoren

Geplaatst: 8 augustus 2011 - 07:29

Aangepast: 19 september 2022 - 13:39

Chinese smokkelaars hebben een 300 meter lange kabelbaan tussen Hong Kong en het vasteland van China gelegd voor het importeren van iPads en iPhones zonder de hoge invoerbelastingen te hoeven betalen.

iPads smokkelen via kabelbaan

Dat Chinezen geen genoeg van Apple kunnen krijgen, blijkt wel uit diverse berichten die we hebben geschreven van Chinezen die een nier willen verkopen voor een iPad, een eigen iPad met XP bouwen of zelfs complete Apple stores nabouwen.

De smokkelaars gebruikten een kruisboog om de lijn van 300 meter van Shenzhen naar een klein huisje in Hong Kong te schieten.  De zakken met iPads en iPhones die over de rivier vlogen, bleven echter niet onopgemerkt. De politie wist de goederen te onderscheppen en maakte zo 46000 dollar aan Apple apparatuur buit. Hoeveel de smokkelaars voor die tijd al over de rivier hebben weten te loodsen is onbekend.

Hoewel de video in het Chinees is, spreken de beelden voor zich:

[Via: TechCrunch]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000