iPad met Windows XP

Desktops & monitoren

Geplaatst: 14 juli 2011 - 09:03

Voor veel Chinezen is een iPad een onbetaalbare gadget maar dat zorgt wel voor creatieve oplossingen. Zo heeft een Chinese man zijn eigen ‘iPad’ gemaakt.

Om als niet welvarende Chinees toch aan een iPad te komen, worden vreemde oplossingen bedacht. In een eerder bericht schreven we al dat iemand zijn nier had aangeboden om een iPad te kunnen kopen en ook zou naar verluidt een Chinees meisje haar maagdelijkheid hebben aangeboden. Er zijn echter ook andere mogelijkheden.

Een 21-jarige chinees, Liu, heeft zelf een eigen iPad gemaakt, althans een soort iPad. Hij heeft gedurende twee weken elektronische onderdelen samengevoegd, een touchscreen toegevoegd en een behuizing met als resultaat een ‘iPad’. Vervolgens heeft hij er Windows XP op geïnstalleerd… maar dat terzijde. Het apparaat ziet eruit als een iets dikkere iPad en Liu heeft er zelfs een Apple logo op aangebracht. In totaal kostte het hem iets meer dan 300 dollar, ongeveer de helft van een iPad2.

Liu heeft het hele proces opgenomen en in een 19minuten durend filmpje op Youku, een Chinese variant van Youtube, gezet. Sinds het plaatsen van de video is hij door diverse mensen benaderd om er ook een voor hen te maken. Liu heeft geweigerd – hij deed het voor de lol.

[Via: TG Daily]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000