© CIDimport

Internet Explorer 8 vreet geheugen

Geplaatst: 3 september 2008 - 06:09

Aangepast: 17 november 2022 - 08:46

Redactie

Internet Explorer 8 is een geheugenvreter. Dat concludeert Craig Barth van Devil Mountain Software.

Internet Explorer 8 is een geheugenvreter. Dat concludeert Craig Barth van Devil Mountain Software. De tweede betaversie van Internet Explorer 8 heeft 52 procent meer geheugen nodig dan Internet Explorer 7 en gebruikt driemaal zoveel threads.

Barth heeft Internet Explorer 8 Beta 2, Internet Explorer 7 en Firefox 3.0.1 met elkaar vergeleken aan de hand van een scenario van tien sites die gebruik maken van veel mediabestanden. Waar Firefox 3.0.1 de sites wist te openen met een geheugengebruik van 159 MB en Internet Explorer 7 hier 250 MB voor nodig had, gebruikte Internet Explorer 8 maar liefst 380 MB aan systeemgeheugen. Volgens Barth is het geheugengebruik van Internet Explorer 8 onder Vista even hoog als de complete kernel van Windows XP. Hij raadt gebruikers met een singlecore-systeem dan ook af up te graden naar deze nieuwe browser. Hoewel Barth verwacht dat de final-versie nog iets geoptimaliseerd zal worden, verwacht hij geen grote verschillen met de huidige beta.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000