Inloggen op Gmail en social media met stem en gezicht

Inloggen op Gmail en social media met stem en gezicht

Desktops & monitoren

Geplaatst: 11 november 2010 - 07:30

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:32

Ben je het zat om steeds weer je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren op gmail, twitter en facebook?

Ben je het zat om steeds weer je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren op gmail, twitter en facebook? Wetenschappers hebben een app voor de Nokia N900 ontwikkeld die je in staat stelt om met spraak- en gezichtherkenning in te loggen.

De applicatie werd ontwikkeld door wetenschappers aan de Universiteit van Manchester en het enige wat je nodig hebt is een telefoon met camera aan de voorkant. De app is ontwikkeld als onderdeel van Mobio, een Europees project voor mobiele biometrie. Een video van de werking is hier te bekijken. De iPhone 4 met camera aan de voorkant was nog niet beschikbaar ten tijde van de ontwikkeling. Wanneer het op de markt komt en voor welke platformen is nog niet bekend.

[Via Websonic.nl]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000