HTC telefoon op afstand af te luisteren

© CIDimport

HTC telefoon op afstand af te luisteren

Geplaatst: 15 november 2010 - 08:13

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:32

Redactie

Volgens beveiligingsbedrijf MWR InfoSecurity kan een HTC telefoon worden gebruikt als een afluisterapparaat op afstand.

Volgens beveiligingsbedrijf MWR InfoSecurity kan een HTC telefoon worden gebruikt als een afluisterapparaat op afstand. Deze ontdekking werd uit de doeken gedaan tijdens een beveiligingsconferentie in Dubai.

Welke HTC telefoons precies kwetsbaar zijn en hoe de kwetsbaarheid kan worden misbruikt door hackers is niet bekendgemaakt. Er wordt geïnsinueerd dat de fout op afstand kan worden misbruikt en de hacker dus niet fysiek de telefoon in handen hoeft te hebben. De onderzoeker stelt dat de gebruiker van de telefoon het ook niet door zal hebben wanneer zijn/haar telefoon is gehackt. Elk woord dat de gebruiker zegt tijdens een telefoongesprek zou eenvoudig kunnen worden opgenomen en teruggestuurd worden naar de hacker.

In augustus gaf MWR ook al aan dat de Palm Pre als afluisterapparaat te gebruiken was door het versturen van een speciaal berichtje. Daarnaast werden er ook kwetsbaarheden ontdekt in Google's Android platform waardoor het mogelijk was om login-gegevens en cookies te stelen.

MWR waarschuwt gebruikers om terughoudend te zijn met het bewaren van belangrijke informatie op hun telefoons zoals bankgegevens. De fout ligt volgens het bedrijf vooral bij de fabrikanten en providers die onvoldoende aandacht hebben voor de beveiliging. Zo is het in veel gevallen onmogelijk om beveiligings-patches door te drukken naar de telefoons van gebruikers zoals dat wel met een besturingssysteem op een pc gebeurt.

[Via Neowin.net]

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000