'Honderden webhop-apps voor iPhone zijn nep'

'Honderden webhop-apps voor iPhone zijn nep'

Desktops & monitoren

Geplaatst: 7 november 2016 - 08:52

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:46

In aanloop naar de feestdagen wordt er weer massaal online gewinkeld. Oplichters weten dat ook en proberen je onder meer webshop-apps te laten downloaden die eigenlijk nep zijn.

The New York Times meldt dat de App Store van Apple de afgelopen weken overspoeld wordt door nep-apps, die verdacht veel lijken op het echte werk. Vergelijk het met een phishing-mail die afkomstig lijkt van je bank, maar dat niet is. Een app van FootLocker wordt bijvoorbeeld compleet nagebouwd maar serveert enkel advertenties en vervelende pop-ups.

In ernstigere gevallen kunnen apps je betaalgegevens stelen, bijvoorbeeld wanneer je er credtitcardgegevens bij invult. Apple is er van op de hoogte en zegt al veel van deze frauduleuze apps te hebben verwijderd. Dat neemt niet weg dat je zeker in deze tijd van het jaar extra alert moet zijn tijdens het online winkelen.

Nep-apps herkennen

Er zijn verschillende manieren om nep-apps te herkennen. Vaak staan er bijvoorbeeld net zoals bij nepmails spelfouten in de app-beschrijvingen, of in de app zelf. Ook wanneer reviews ontbreken of de recensies opvallend negatief uitpakken, is dat een reden om voorzichtiger te zijn met het downloaden ervan.

 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000