Hackers-groep wil tieners ethiek van hacken bijbrengen

© CIDimport

Hackers-groep wil tieners ethiek van hacken bijbrengen

Geplaatst: 13 december 2010 - 13:48

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:20

Redactie

Naar aanleiding van de DDoS-aanvallen van twee tieners op o.a.

Naar aanleiding van de DDoS-aanvallen van twee tieners op o.a. de Mastercard-website, heeft de Nederlandse hackersgroep Revspace laten weten de tieners te willen leren hoe ze ethisch kunnen hacken.

Koen Martens van de hackersgroep Revspace is van mening dat het uitvoeren van DDoS-aanvallen niet in lijn is met het beeld van ethisch hacken dat de groep nastreeft. Hij vergelijkt het met het slaan in iemands gezicht wanneer je niet met argumenten iemands ongelijk kan aantonen.

Iedereen kan volgens Martens een programma downloaden en deel uitmaken van een online aanval. Er komt weinig creativiteit aan te pas en de gebruikers zijn vaak slecht op de hoogte hoe de programma's precies functioneren waarmee ze een DDoS-aanval doen.

Over de 16-jarige tiener die nu nog vastzit, zegt hij dat hij niet moet worden verstoten uit de hackersgemeenschap, maar dat de community hem moet wijzen op de betere wegen die voorhanden zijn om zijn doel te bereiken.

[Via The Register]

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000