© CIDimport

GSM beveiliging gekraakt

Geplaatst: 29 december 2009 - 14:12

Aangepast: 17 november 2022 - 08:38

Redactie

Dat de GSM encryptie is gekraakt is niet echt nieuws, wel dat de Duitse 28 jarige Hacker Karsten Nohl, op het Chaos Communcation Congress in Berlijn uitlegt hoe dit moet en zijn bevindingen op het internet publiceert. The New York Times berichtte vanmorgen over de teloorgang va

Dat de GSM encryptie is gekraakt is niet echt nieuws, wel dat de Duitse 28 jarige Hacker Karsten Nohl, op het Chaos Communcation Congress in Berlijn uitlegt hoe dit moet en zijn bevindingen op het internet publiceert.

The New York Times berichtte vanmorgen over de teloorgang van het 21-jaar oude GSM algoritme die er voor moest zorgen dat uw gsm-gesprekken privé blijven. Nohl kraakt de beveiliging om aan te tonen dat de gebruikte 64 bits encryptie is achterhaald en het tijd wordt dat de GSM Associatie maatregelen neemt en het vervangt door een nieuw al beschikbaar algroritme met 128 bits sleutels.

Het blijft een storm in een glas water. Wat echt vertrouwelijk is moet u toch niet via een mobiele telefoon bespreken en het zijn alleen specialisten met zeer geavanceerde apparatuur en software die tot het onderscheppen van het gsm-verkeer in staat zijn.

Lees ook het complete verhaal op Tweakers.net

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000