Grote tech-overname: Nvidia koopt chipfabrikant ARM

© CIDimport

Grote tech-overname: Nvidia koopt chipfabrikant ARM

Desktops & monitoren

Geplaatst: 14 september 2020 - 05:51

Aangepast: 20 september 2022 - 07:56

Randolf Bouwma

Nvidia is weldra de nieuwe eigenaar van chipfabrikant ARM. De videokaartenspecialist heeft daar 40 miljard dollar voor over en dat maakt deze aankoop een van de grootste tech-overnames uit de geschiedenis.

Grote tech-overname: Nvidia koopt chipfabrikant ARM

ARM is verantwoordelijk voor de onderliggende architectuur van de meeste mobiele processors. Ook in laptops duiken deze ARM-cpu's telkens vaker op. In 2016 werd dit van oorsprong Britse bedrijf al opgekocht door het Japanse SoftBank, destijds voor 31 miljard dollar. Als alles meezit is Nvidia binnen 18 maanden de nieuwe eigenaar.

Waarom?

Door de overname wordt Nvidia in één klap een grote speler op de smartphonemarkt, waar men tot op heden weinig te zoeken had. Maar de twee merken zouden vooral toepassingen voor kunstmatige intelligentie op het oog hebben. Er wordt een heel nieuw kantoor voor dit doeleinde gebouwd en ook wil Nvidia met de hulp van ARM een 'AI-supercomputer' ontwikkelen.

Naast smartphones en pc's gaat het nieuwe duo zich onder meer ook richten op cloud-toepassingen en datacentra, zelfrijdende auto's, het internet-of-things en 5G. Allerlei zaken dus die de komende jaren een telkens grotere rol in ons leven gaan spelen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000