Google TV vertraagd door tegenvallende recensies

© CIDimport

Google TV vertraagd door tegenvallende recensies

Desktops & monitoren

Geplaatst: 20 december 2010 - 13:22

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:17

Redactie

Als gevolg van tegenvallende reviews van de onlangs in de VS verschenen Google TV-service en -apparaten heeft Google het uitkomen van nieuwe apparaten opgehouden.

Als gevolg van tegenvallende reviews van de onlangs in de VS verschenen Google TV-service en -apparaten heeft Google het uitkomen van nieuwe apparaten opgehouden. Er is meer werk aan de software nodig om de dienst naar behoren te laten werken.

Op dit moment zijn het alleen Sony en Logitech die de benodigde kastjes voor Google TV leveren. Voor de komende CES begin januari werd er Google TV-hardware verwacht van andere fabrikanten zoals Toshiba, LG, Sharp, Samsung en Vizio. Als gevolg van een verzoek van Google om deze producten uit te stellen zullen alleen Samsung en Vizio hun Google TV-producten op de CES tonen omdat het verzoek hen te laat bereikte. Volgens de New York Times zullen de overige producten pas verschijnen als de software is aangepast. Een ander probleem voor Google TV is dat de dienst wordt geblokkeerd door sommige tv-kanalen en kabelnetwerken in de VS, omdat ze de controle kwijtraken of vanwege de hoge netwerkbelasting.

De tot nu toe verschenen commentaren op de Google TV-dienst in de VS, zijn uiteenlopend van aard, zowel positief als negatief. Ondanks deze tegenvaller is Sony, het bedrijf dat de Google TV-dienst samen met Google en Intel ontwikkelde, optimistisch over de kansen van het product. Zeker als de software straks via de Android Market kan worden gedownload om op de daartoe geschikte tv's te installeren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000