‘Google ontkent gevaar malware’

Desktops & monitoren

Geplaatst: 22 november 2011 - 13:09

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:58

Google's open source programs manager Chris DiBona noemde makers van antimalware software voor Android oplichters en charlatans en claimt dat dergelijke software niet nodig is voor Android. Rik Ferguson van beveiligingsbedrijf Trend Micro vindt echter dat Google in een ontkenningsfase zit.

Chris DiBona vindt dat anti-virusbedrijven consumenten bewust bang maken om hun virusscanners te verkopen, terwijl die voor Android niet nodig zouden zijn.

Ferguson van Trend Micro zegt dat er genoeg bewijs is dat er malware is voor het Android platform. In de eerste maanden van 2011 zou dat zelfs met 1410% zijn gestegen. Hij geeft toe dat de spectaculaire stijging ook komt omdat er weinig malware was. Hoewel de Android-malware in het niet valt bij de malware voor Windows is de snelle groei wel zorgelijk. Het impliceert namelijk dat het Android-platform interessanter wordt voor cybercriminelen.

DiBona van Google gebruikt de term ‘virus’ om aan te geven dat er geen malware-gevaar is voor Android. Hoewel er geen virussen zijn in de stricte betekenis van het woord, bestaat er wel malware is, zo stelt Ferguson.

Bit9 heeft in ieder geval een lijst van 'de 12 gevaarlijkste smartphones' opgesteld en dat betreffen allemaal Android-telefoons. Ook lezen we uit onderzoek van Juniper dat de afgelopen 4 maanden de malware voor Android met 472% is gestegen

[Via: Security.nl]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000