© CIDimport

Google Maps weet live hoe druk het is

Geplaatst: 23 november 2016 - 14:11

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:39

Redactie

Google heeft een kleine maar belangrijke nieuwe functie toegevoegd aan Maps. De dienst toont voortaan live hoe druk het op een bepaalde plaats is.

Google Maps toonde al eerder op welke tijden je bijvoorbeeld musea het beste kunt vermijden wegens topdrukte, maar dat was gebaseerd op gemiddelden. Een nieuw roze balkje laat voortaan zien hoe druk het er precies op dat moment is. Althans, meer of minder druk dan normaal.

GPS

Google weet dat aan de hand van de geanonimeerde data die verzameld wordt zodra locatieservices (zoals gps) op smartphones ingeschakeld staan. Daardoor weet het bedrijf ook hoe lang mensen ergens gemiddeld verblijven. Die info wordt tevens getoond.

De informatie is te vinden in het menu dat tevoorschijn komt zodra je in Maps op een plek (zoals een winkel) tikt. Je ziet daar zaken als contactinformatie, maar ook de drukte zodra je wat verder omlaag scrolt.

© CIDimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000