Gemeenten beantwoorden mails vaker op tijd

Gemeenten beantwoorden mails vaker op tijd

Desktops & monitoren

Geplaatst: 18 september 2019 - 06:55

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:04

Een ruime meerderheid van de Nederlandse gemeenten geeft binnen twee werkdagen antwoord op e-mails. Er is op dit gebied duidelijke vooruitgang geboekt ten opzichte van vorig jaar.

In 2018 gaf slechts 62 procent van de Nederlandse gemeenten binnen twee dagen antwoord op 'eenvoudige vragen' per mail. Maar dit jaar steeg dat aantal naar 86 procent, blijkt uit jaarlijks terugkerend onderzoek van Wij Verdienen Beter. Op de bijbehorende website is terug te vinden hoe jouw eigen gemeente scoort. 

Regels

14 procent van de gemeenten was te laat met antwoorden. Een klein deel daarvan maakte het wel erg bont. Want zeven gemeenten lieten helemaal niks van zich terughoren, ook niet na een tweede poging. Dit terwijl er vanuit de overheid wel een 'gedragslijn' is om binnen twee dagen te antwoorden, tenzij het om complexe zaken gaat. Dan geldt een maximale antwoordtijd van tien dagen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000