Furby Connect: Pluizig vriendje wordt telkens slimmer

© CIDimport

Furby Connect: Pluizig vriendje wordt telkens slimmer

Desktops & monitoren

Geplaatst: 1 juli 2016 - 08:58

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:36

Redactie

De hoogtijdagen van Furby mogen dan misschien nog wel in de jaren '90 liggen, de nieuwe generatie pluizige robotjes zijn vandaag de dag een stuk slimmer dan toen.

Hasbro introduceert vandaag namelijk de Furby Connect. Het speelgoeddiertje heeft LCD-schermpjes als ogen en kan daardoor een hoop verschillende emoties tonen. Het is de eerste Furby die uitgerust is met Bluetooth, om zodoende te kunnen communiceren met een app voor Android en iOS.

Communiceren

Zo kan hij digitale eieren leggen en andere spelletjes doen. Hasbro houdt het beestje via deze weg ook op de hoogte van populaire (kindvriendelijke) online filmpjes en muziek, waarop Furby dan weer kan reageren. Worden twee Furby's aan de app gekoppeld, dan kunnen ze met elkaar communiceren. De diertjes kunnen meer dan 1000 zinnetjes leren en onthouden.

Slapen

Furby Connect komt uit als roze en als blauwe variant. In de verpakking zit ook een slaapmasker. Zodra je deze op de Furby plaatst, gaat hij slapen. Alle draadloze signalen worden dan ook uitgeschakeld. 

Vooralsnog verkoopt Hasbro het speelgoed alleen in de Verenigde Staten, voor een adviesprijs van 99,99 dollar. De Nederlandse release vindt pas volgend jaar plaats, waarschijnlijk na de zomerperiode van 2017.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000