Fouten in rechtszaak tegen Xbox-modder

Fouten in rechtszaak tegen Xbox-modder

Desktops & monitoren

Geplaatst: 3 december 2010 - 08:33

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:24

De rechtszaak die door de Amerikaanse overheid was aangespannen tegen de 28-jarige Matthew Crippen, die tegen betaling Xbox-en kraakte, is tijdelijk stilgelegd door fouten van de aanklager.De Ameri

De rechtszaak die door de Amerikaanse overheid was aangespannen tegen de 28-jarige Matthew Crippen, die tegen betaling Xbox-en kraakte, is tijdelijk stilgelegd door fouten van de aanklager.

De Amerikaanse overheid klaagde Crippen aan omdat hij inbreuk zou maken op de Digital Millennium Copyright Act (DMCA) waarin staat dat het illegaal is om kopieerbeveiligingen in consumentenelektronica te overschrijven.

De aanklacht verliep echter niet voorspoedig; de rechter heeft zich naar verluidt nogal opgewonden over de fouten die de aanklager maakte en diens opgeroepen getuigen.

Zo was een gemaakte video waarop Crippen te zien was terwijl hij een Xbox aan het modden was in strijd met de privacywetgeving. Ook was er bewijsmateriaal achtergehouden voor de verdediging zodat die zich daar niet op hadden kunnen voorbereiden.

Verder vertelde de aanklager de juryleden dat Crippen schuldig bevonden kon worden zelfs als hij niet op de hoogte was dat zijn praktijken illegaal waren. Dit staat echter niet zo beschreven in de DMCA waar de aanklager zich op beroept. Daarnaast hekelde de rechter het feit dat de aanklager niet eerst een schikkingsvoorstel had voorgelegd aan Crippen.

[Via TGDaily]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000