Ex-Microsoft-medewerker gearresteerd voor stelen van code

Ex-Microsoft-medewerker gearresteerd voor stelen van code

Desktops & monitoren

Geplaatst: 20 maart 2014 - 08:21

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:58

Daar zullen ze bij Microsoft niet blij mee zijn geweest: een voormalige medewerker heeft in 2012 – vlak voor de release – screenshots en code van Windows 8 verstrekt aan een Franse blogger. De man is hiervoor woensdag gearresteerd in Seattle.

Het lekken van screenshots gebeurt wel vaker, maar het verstrekken van code gaat toch echt een stukje verder. De man zou de code hebben laten lekken omdat hij boos was over een slechte beoordeling. Wat hij daarna deed was niet zo slim: hij schepte op een internetforum op over het verstrekken van gegevens aan de blogger en maakte zichzelf daarmee verdacht.

Weg met beschermingssoftware

De man wordt niet alleen verdacht van het stelen van Windows 8-code, maar ook code van de Activation Server Software Development Kit, waarmee Microsoft probeert het ongeoorloofd kopiëren van programma’s te voorkomen. Met de code zou de beschermingssoftware te reverse engineeren zijn. De ex-medewerker spoorde de blogger aan de code te verspreiden, zodat internetters met behulp van deze code de beveiliging van Microsoft-producten konden kraken. Dat deed de blogger niet. Hij stuurde de code in september 2012 ter verificatie naar een ander personeelslid, die daarop naar het management stapte.

Naar het management

De code is niet het enige dat de software-architect liet lekken: hij zou ook interne memo’s en andere documenten naar buiten hebben gebracht. Vermoedelijk heeft de man ook screenshots laten uitlekken voor de lancering van het besturingssysteem: de Franse blogger publiceerde deze voordat Windows 8 in oktober 2012 uitkwam. De verdachte zou ook hebben opgeschept over het stelen van Windows 7-geheimen.

Bron: Tweakers 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000