Eerste ruimtemissie voor zwevend robothulpje CIMON

Eerste ruimtemissie voor zwevend robothulpje CIMON

Desktops & monitoren

Geplaatst: 29 juni 2018 - 06:54

Astronauten aan boord van het International Space Station krijgen er een bijzondere collega bij. Het zwevende robothulpje CIMON start vandaag aan zijn eerste officiële ruimtemissie.

CIMON staat voor Crew Interactive MObile companioN. De robot heeft een ronde vorm, weegt ongeveer 5 kilo en heeft een ingebouwd scherm met daarop een gezichtje. Dankzij kunstmatige intelligentie kunnen austronauten gesprekken voeren met CIMON, maar vooral ook stemcommando's uitvoeren.

Op die manier hebben ze bijvoorbeeld hun handen vrij tijdens ingewikkelde reparatieprodecures. CIMON's scherm toont dan de instructies, maar kan het proces ook filmen ter analyse. Het probleemoplossend vermogen van CIMON wordt onder meer gevoed door het bestuderen van een Rubik's Cube.

Kijk live mee

Om circa 12:00 Nederlandse tijd lanceert een raket van SpaceX met als doel nieuwe bevoorrading naar het ISS te brengen. CIMON gaat met deze vracht mee. De reis duurt ongeveer drie dagen. Wil je live meekijken naar de lancering? Dat kan hier.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000