Een Chromebook voor iedere levensstijl

© CIDimport

Een Chromebook voor iedere levensstijl

Geplaatst: 30 juni 2019 - 09:10

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:20

Redactie

Wanneer we het over de Chromebook hebben, dan lijkt het vaak alsof het maar om één soort apparaat gaat. Dat is niet het geval. Wanneer iemand zegt: ‘een Chromebook is niets voor mij’ dan is dat ook een beetje gek. Er is namelijk een Chromebook voor iedere levensstijl, van de persoon die niet zoveel met z’n laptop doet, tot de persoon die praktisch op z’n laptop leeft. Je moet dus alleen het juiste type kiezen.

© CIDimport

  Lees hier wat dit betekent.

Benieuwd welke Chromebook het beste bij jou past? Doe de Chromebook Selector op Kieskeurig.nl.

 

Chromebooks mogen dan allemaal verschillend zijn, er is een aantal zaken die ze allemaal met elkaar gemeen hebben. Ze draaien allemaal op Chrome OS, een besturingssysteem dat volledig is afgestemd op de hardware. Dit betekent dat het besturingssysteem zo licht en flexibel is, dat het weinig systeembronnen vraagt, bronnen die dan ingezet kunnen worden om programma’s zo soepel mogelijk te laten draaien. Ook maken alle Chromebooks gebruik van apps die eveneens allemaal zijn afgestemd op je Chromebook, zodat je geen langzame computer krijgt. De nieuwere Chromebooks hebben bovendien toegang tot de Google Play Store, waardoor je alle apps die je op Android tablet en smartphone gebruikt, ook op je Chromebook kunt gebruiken. Zo kun je naadloos van het ene apparaat naar het andere schakelen. Maar er zijn natuurlijk ook veel verschillen in het aanbod van Chromebooks, en juist dát is nu zo interessant voor de uiteenlopende gebruikers.

Display

De één werkt graag op een groot display en zit graag buiten, de ander heeft aan een klein display genoeg, en zit alleen maar binnen. Een combinatie van die twee kan natuurlijk ook. Wie slechts een klein display wil, ziet waarschijnlijk niets in een Chromebook met een 15,6-inch display en wie graag op volledig scherm Full HD films en series wil kijken, zit niet op apparaat met een 11-inch display te wachten. Of je nu graag 11, 13, 14 of 15 inch wilt, in elke categorie is wel een Chromebook te vinden. Mat, glazend, ontspiegeld, ook daarin heb je keus, zodat je het display kunt kiezen dat het beste bij je past.

© CIDimport

Processor

Chromebooks bereiken meer met minder krachtige hardware, omdat, zoals omschreven, het besturingssysteem niet heel veel vraagt. De Chromebooks in de laagste prijsklasse zijn vooral bedoeld voor dagelijkse activiteiten, zoals mailen, surfen, tekstverwerking, enzovoort. Dat wil echter niet zeggen dat een Chromebook niet meer kán dan dat. Er zijn namelijk ook modellen verkrijgbaar met een krachtige Intel Core I7-processor, 8 GB geheugen én een krachtige videokaart, zodat je ook aan de slag kunt met foto- en videobewerking of de wat zwaardere games. Voor die modellen betaal je dan natuurlijk ook meer, maar dat is nu juist de kracht van een Chromebook, jij bepaalt welk model je zoekt en wat je daarvoor over hebt.

Benieuwd welke Chromebook het beste bij jou past? Doe de Chromebook Selector op Kieskeurig.nl.


Opslagcapaciteit

Chromebooks zijn ontworpen om gegevens op te slaan in de cloud (standaard is dat Google Drive). Om die reden hebben Chromebooks dan ook standaard niet heel veel opslagcapaciteit (maar toch alsnog minstens 32 GB). Ook dit wil niet zeggen dat Chromebooks niet veel gegevens kunnen opslaan, want ook hier kun je zelf bepalen hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt. Er zijn namelijk gewoon Chromebooks met 256 GB opslagcapaciteit, en we hebben ook modellen gezien met een harde schijf naast een SSD, waardoor de opslagcapaciteit met gemak een terabyte kan overschrijden. Tel daarbij op dat je dankzij USB-C ook razendsnelle gegevensoverdracht hebt van externe schijven, en opslagcapaciteit hoeft nooit meer een probleem te zijn, zélfs niet als je de cloud niet wilt gebruiken.

© CIDimport

Tablet-modus

Tot slot een functie die Chromebooks echt onderscheidend maakt: er zijn modellen met een aanraakscherm. Dat lijkt misschien niet zo nuttig als je ook een toetsenbord en een muis kunt aansluiten, maar de kracht in deze Chromebooks zit hem in de slimme scharnieren. Deze zorgen ervoor dat je het display volledig kunt omklappen tegen de achterzijde van het toetsenbord aan. Je laptop verandert dan in een superkrachtige tablet, mét aanraakscherm en toegang tot de Chrome Web Store en Google App Store. Zo hoef je dus nooit meer de keuze te maken tussen een laptop en een tablet.

‘De Chromebook’ bestaat niet. Chromebook is een verzamelnaam voor een reeks superflexibele en betaalbare apparaten, waarin je zelf volledig de vrijheid hebt om het apparaat te kiezen dat bij je past.

Benieuwd welke Chromebook het beste bij jou past? Doe de Chromebook Selector op Kieskeurig.nl.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000