eBay krijgt miljoenenboete voor verkoop parfum

eBay krijgt miljoenenboete voor verkoop parfum

Desktops & monitoren

Geplaatst: 1 december 2009 - 07:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:34

Veilingsite eBay moet van een Parijse rechter 1,7 miljoen euro betalen aan het bedrijf LVMH, dat een aantal luxe merken als Louis Vuitton, Moët & Chandon, Givenchy en Dior vertegenwoordigt.

Veilingsite eBay moet van een Parijse rechter 1,7 miljoen euro betalen aan het bedrijf LVMH, dat een aantal luxe merken als Louis Vuitton, Moët & Chandon, Givenchy en Dior vertegenwoordigt. Sinds 2008 mogen op de Franse eBay namelijk bepaalde artikelen van LVHM niet meer worden aangeboden - en dat is nu wel gebeurd.

In 2008 moest eBay al 35 miljoen aan LVHM betalen, nadat op de veilingsite diverse nagemaakte producten waren opgedoken. Daarop kende de rechter een schadevergoeding toe, en werd het eBay verboden om niet alleen nep-producten van LVHM op de site te hebben, maar ook een aantal echte. Het gaat ondermeer om parfums van Kenzo, Givency en Christian Dior.

eBay gaat tegen de boete in beroep, omdat de site vindt dat het verkoopverbod van de rechter botst met het recht op vrije handel. Concurrentie zou, door de regel, nu bemoeilijkt worden.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000