Dutch Bloggies starten met verkiezing beste weblog

Dutch Bloggies starten met verkiezing beste weblog

Desktops & monitoren

Geplaatst: 30 januari 2006 - 11:01

Aangepast: 29 augustus 2022 - 08:33

Op 1 februari start de officiële verkiezing van de Nederlandse weblogawards 2006, de Dutch Bloggies. Na de eerste zogeheten nominatieronde in januari, waar webloglezers zelf hun favorieten konden nomineren, begint nu de werkelijke verkiezing in diverse categorieën.Zowel het publiek als een professionele vakjury zal de nominaties beoordelen en een winnaar uitroepen in 15 categorieën.

Op 1 februari start de officiële verkiezing van de Nederlandse weblogawards 2006, de Dutch Bloggies. Na de eerste zogeheten nominatieronde in januari, waar webloglezers zelf hun favorieten konden nomineren, begint nu de werkelijke verkiezing in diverse categorieën.

Zowel het publiek als een professionele vakjury zal de nominaties beoordelen en een winnaar uitroepen in 15 categorieën. Er zijn in januari 10.000 nominaties binnengekomen op de site dutchbloggies.nl. De awards worden feestelijk uitgereikt op 11 maart in het Museum voor Communicatie te Den Haag. De Dutch Bloggies 2006 worden georganiseerd door het online weblogmagazine About:Blank.

Het publiek kan zijn stem uitbrengen in de drie belangrijkste categorieën: Best Geschreven Weblog, Best Vormgegeven Weblog en Beste Weblog. De jury zal zich buigen over álle vijftien categorieën. Door middel van de keuze voor vijftien categorieën probeert de organisatie een zo groot mogelijke variëteit aan weblogs onder de aandacht te brengen.

Eén van de doelstellingen van het organiseren van de Dutch Bloggies is om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maen met het fenomeen webloggen, dat inmiddels niet alleen een medium voor computertechneuten en internetfreaks is. In 2005 heeft het gebruik van weblogs een grote vlucht genomen. Tegenwoordig worden weblogs onderhouden door mensen van diverse pluimage, waardoor er een grote diversiteit aan weblogs is ontstaan.

Categorieën zullen dit jaar, naast de al genoemde, onder meer 'Beste Linklog', 'Beste Lijflog' en 'Beste Fotolog' zijn. Daarnaast zal er dit jaar ook sprake zijn van nieuwe categorieën als 'Beste Post' (beste artikel op een weblog) en 'Beste WBN' (beste Weblog van Bekende Nederlander). 

In januari hebben 35.000 unieke bezoekers de site bezocht en zijn er meer dan 10.000 nominaties uitgebracht. De organisatie verwacht ook in februari een toeloop van bezoekers. Met name omdat het stemmen op de drie belangrijkste categorieën is verdeeld over drie weken in februari. Zo kan dus elke week op een andere categorie worden gestemd. De jury heeft een maand om tot een eindoordeel te komen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000