Drone van Domino's bezorgt pizza

Desktops & monitoren

Geplaatst: 18 november 2016 - 08:44

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:41

Pizzeria-keten Domino's is in een Nieuw-Zeelands dorpje gestart met het bezorgen van pizza's per drone. De afgelopen zomer startte daarvoor reeds een proef.

Medewerkers van Domino's plaatsen de pizza in een extra stevige doos, die vervolgens aan de drone wordt bevestigd. Het onbemande vliegtuigje vindt op de automatisch piloot het adres van degene die de bestelling plaatste, zolang dit binnen een straal van anderhalve kilometer rond de Domino's-zaak valt. Later moet die straal veel groter worden, tien kilometer.

Tuin

De drone haalt daarbij een snelheid van 30 kilometer per uur. De bedoeling is dat de pizza binnen tien minuten op zijn plaats is. Pizzabestellers hebben vooralsnog een vrij grote tuin nodig, waar de drone boven kan zweven om zijn lading te lossen. Domino's test overigens ook al een tijdje pizzabezorgende robots, en ontwikkelde een app die je pizza's in één tik laat bestellen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000