Downloadverbod toch onbespreekbaar voor PvdA

© CIDimport

Downloadverbod toch onbespreekbaar voor PvdA

Desktops & monitoren

Geplaatst: 6 december 2012 - 08:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:08

Redactie

De PvdA blijft toch tegen een downloadverbod. Jeroen Recourt laat weten dat wanneer een wet het recht op downloaden voor burgers op wat voor manier dan ook beperkt, nooit zal worden gesteund door de PvdA.

Eerder was er twijfel doordat de PvdA een downloadverbod niet geheel uitsloot maar toen liet Jeroen Recourt ook al weten zich te willen richten op diegenen die geld verdienen een het aanbieden van illegaal materiaal. Iets dat nu ook al verboden is. Nu laat het PvdA-Kamerlid duidelijk weten dat een downloadverbod onbespreekbaar is. Hij wil de burger niet beperken m.b.t. zijn downloadrecht en is bang dat wetgeving hieromtrent misbruikt kan worden om toch particuliere downloaders te gaan aanschrijven.

Geen Kamermeerderheid

Door deze uitspraak is het duidelijk dat er geen Kamermeerderheid voor het wetsvoorstel van Fred Teeven is voor een downloadverbod. Die steun was er al wel van CDA en VVD. PVV, SP, D66 en GroenLinks lieten eerder al weten tegen een downloadverbod te zijn.

Weinig kans op downloadverbod, wel thuiskopieheffing

Teeven liet weten dat hij de kleine downloader wil ontzien en zich richt op ‘grote inbreukmakers’. Hij stelt dat het de bedoeling is de tussenpersoon aan te pakken en niet de consument die downloadt. Door het wegvallen van de mogelijke steun van de PvdA lijkt het downloadverbod nu dus weinig kans te maken. De Thuiskopieheffing die bedoeld is om auteurs te compenseren voor piraterij staat nog wel voor 2013 op het programma.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000