Doom 3 BFG en Oculus Rift aangekondigd

Doom 3 BFG en Oculus Rift aangekondigd

Desktops & monitoren

Geplaatst: 31 mei 2012 - 09:47

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:39

Id Software de Doom 3 BFG Edition aangekondigd voor pc, xbox 360 en ps3 maar werkt ook een virtual reality bril genaamd Oculus Rift waardoor je helemaal in het spel zit.

Doom 3 BFG is een ‘director’s cut’ waarbij het spel Doom 3 uit 2004  in een nieuw jasje wordt gestoken met nieuwe levels en opgepoetste graphics en 5.1 surround geluid. BFG staat voor ‘Big Fucking Gun’; een populaire term voor de enorme grote en krachtig wapens in films, games en series. De uitbreiding Resurrection of Evil is terug te vinden in de BFG-editie alsmede de originele (dus niet opgepoetste versies van) Doom en Doom II. Het spel biedt ook ondersteuning voor 3D tv’s en zogenaamde ‘head mounted displays’, dus op het hoofd gemonteerde displays zoals virtual reality brillen. John Carmack, grote man achter Doom en Id Software, werkt zelf aan zo’n VR 3D-bril. Hij noemt zijn prototype de Oculus Rift.

The Oculus Rift virtual reality bril

The Verge mocht de Oculus Rift prototype al even testen en was onder de indruk van het feit dat helemaal in het spel wordt getrokken. Veel meer dan dat je met een 3d-brilletje voor het scherm zit. Dat is dan ook de grote kracht van The Rift. De framerate, zeer belangrijk voor 1st person shooters, is 60fps en de speler kan in een hoek van 90 graden het speelveld bekijken door zijn hoofd te draaien. De ingebouwde gyroscope en accelerometers houden de beweging van het hoofd in de gaten. Groot nadeel is de resolutie, die is nog behoorlijk laag met 1280x800 pixels wat neerkomt op slechts 640x800 voor elk oog.

John Carmack is druk bezig met virtual reality omdat hij vindt dat de techniek eindelijk goedkoop en goed genoeg is. Vooral de snelheid is belangrijk voor 1st person shooter-spelers en virtual reality-technologie van vandaag de dag is daar snel genoeg voor. De Oculus Rift zal in eerste instantie als een soort doe-het-zelf pakket op de markt komen tegen een prijs van rond de $500 en is dan vooral gericht op de hobbyist die imperfectie nog kan vergeven voor een techniek die nog relatief nieuw is.

  

Aankondigingsvideo Doom 3 BFG Edition  

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000