Dit zijn de beste musea om online te bezoeken

© PXimport

Dit zijn de beste musea om online te bezoeken

Geplaatst: 14 februari 2021 - 10:27

Aangepast: 25 november 2022 - 10:47

Justin Doornekamp

Door de coronacrisis is het momenteel niet mogelijk om musea te bezoeken, maar niet getreurd: veel musea hebben wel hun digitale deuren geopend. Zo kun je alsnog naar je favoriete museum, zonder dat je je huis hoeft te verlaten. Sommige musea hebben zelfs virtuele tours of speciale tentoonstellingen, dus je kunt genoeg opsteken van je museumbezoek. Wij zetten de beste musea op een rijtje die je online kunt bezoeken. 

Het Guggenheim

In het Guggenheim in New York vind je (moderne) kunst uit de jaren 1860 tot nu. Hoewel je momenteel niet zo makkelijk naar New York kunt vliegen, kun je wel door de uitgebreide collectie online lopen. Het museum biedt vijf verschillende tentoonstellingen, die speciaal voor online bezoekers zijn gecureerd. Dompel je onder in de geschiedenis van Latijns-Amerikaanse kunst, hedendaagse kunst uit Azië en speciaal glaswerk van Josef Albers. Je kunt ook een VR-tour door het museum krijgen, dankzij Google. 

 

© PXimport

The National Gallery of Art

Dit museum vind je eveneens in de Verenigde Staten, in Washington D.C. om precies te zijn. In de virtuele tentoonstelling van het nationaal museum zie je meer dan 40.000 kunststukken voorbijkomen en zijn er twee unieke tentoonstellingen gecureerd voor virtuele bezoekers, onder meer over de Nederlandse kunstschilder Johannes Vermeer. Exclusieve tours van The National Gallery vind je ook in de Arts and Culture-app van Google.  

Het Van Gogh Museum

Ook het Van Gogh Museum in Amsterdam kun je online bezoeken en dat is zeker de moeite waard. In geen ander museum ter wereld vind je zoveel werken van Van Gogh en online kun je meer dan 160 gedetailleerde scans uit de collectie vinden. Wie meer te weten wil komen over het leven van de schilder, kan bovendien een van de vier mini-tentoonstellingen bekijken. Zo leer je welke boeken Van Gogh las, maar ook over zijn liefdesleven. 

 

© PXimport

Musée d’Orsay

Wie aan Parijs en museum denkt, komt waarschijnlijk automatisch terecht bij het Louvre. Hoewel het Louvre eveneens online is te bezoeken, is ook Musée d’Orsay, dat is gevestigd in een oud treinstation, absoluut de moeite waard en sinds kort kun je het museum vanuit je luie stoel bekijken. In het museum vind je 270 kunststukken uit 1848 tot 1914, inclusief historische en artistieke achtergrondinformatie. 

Vaticaanse Musea

In het Vaticaan vind je een groep musea met grote kunstschatten, aangekocht of veroverd door pausen. Op de website van het Vaticaan vind je twaalf virtuele tours, die je meenemen door enkele prachtige gebouwen die je in Vaticaanstad vindt. Zelfs de Sixtijnse Kapel kun je bezoeken. 

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten