Dell S2340T: deze grote multitouch monitor is ideaal voor Windows 8 met zijn aanraakgevoelige tegels.

De Dell S2340T heeft de allures van een luxe aanraakscherm. De afwerking is prachtig. De glasplaat bedekt het volledige oppervlak, zodat het scherm echt op een tablet lijkt. Met de handige voet kan je het scherm kantelen en in de hoogte verstellen maar ook plat leggen, zodat je hem echt als tablet kunt gebruiken. Bovendien is de monitor van alle extra’s voorzien. Hdmi- en DisplayPort-aansluitingen, maar ook 4 usb-poorten, ingebouwde luidsprekers, een ingebouwde webcam met microfoon en een ethernetpoort. Het scherm kan met behulp van de DisplayLink software overigens worden aangesloten met één usb-kabel. Die activeert dan zowel beeld, geluid, audio, netwerk als de webcam. Ideaal dus als docking station voor je laptop. Dell levert overigens alle kabels erbij. Het aanraakscherm herkent tien vingers en werkt uitstekend.

Het beeld is prachtig. We testen in de ‘standaard’ beeldpreset. De kleurweergave is uitstekend en de grijsschaal bijna perfect neutraal met een correcte kleurtemperatuur. Ook de zwartwaarde, meestal een zwakker punt van ips-schermen valt erg mee. Het scherm levert het beloofde 1000:1 statisch contrast. Enkel de gammawaarde is iets te hoog, wat vooral de donkere grijstinten wat benadrukt en dus voor een meer uitgesproken contrast zorgt. Ook qua verbruik scoort het scherm uitstekend. Je kunt de Brightness zonder problemen laten zakken naar 30 en het scherm verbruikt dan slechts 18 watt. Het enige negatieve punt is de glossy afwerking. Die maakt het scherm des te eleganter, maar je moet echt rekening houden met reflecties van omgevingslicht.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

flexibele voet

kan als tablet opgesteld worden

goede beeldkwaliteit

veel aansluitingen en extra’s

Minpunten

glossy afwerking

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000