Contactloos betalen in kerk met digitale collectezak

Contactloos betalen in kerk met digitale collectezak

Desktops & monitoren

Geplaatst: 9 juli 2018 - 06:43

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:37

De collectezak die op het einde van een kerkdienst rondgaat voor donaties, gaat met zijn tijd mee. Een kerk in Duitsland is een proef gestart met de 'digitaler klingelbeutel', ofwel de digitale collectezak.

Het apparaat is voorzien van een interface die contactloos betalen mogelijk maakt met een pinpas of creditcard. Het gedeelte met de zak maakt er ook gewoon nog onderdeel van uit, voor de kerkgangers die als vanouds in klein geld willen doneren. De opbrengst gaat doorgaans deels naar goede doelen en deels naar het onderhoud van de kerk zelf.

Betalen met app

Men heeft reeds patent op de uitvinding aangevraagd. Toch is het niet het eerste initiatief om deze traditie in een moderner jasje te steken. Verschillende Nederlandse kerken werken sinds 2016 met de Chrch-app, waarbij je na aanvulling van je tegoed giften via je smartphone regelt. De app heeft onder andere ook een agenda-functie en een ledenlijst te bieden.

 

 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000