Computer Idee Nachtwacht – Toshiba 13,3 inch tablet-notebook

Computer Idee Nachtwacht – Toshiba 13,3 inch tablet-notebook

Desktops & monitoren

Geplaatst: 12 juni 2014 - 20:45

Aangepast: 20 september 2022 - 07:39

Een op het oog gewone notebook met een bijzonder aardig extraatje: scherm en toetsenbord zijn van elkaar te scheiden waardoor u ineens een tablet in handen hebt. Deze Toshiba Satellite Click is de (secundaire) dagaanbieding van iBood.

Computer Idee Nachtwacht – Toshiba 13,3 inch tablet-notebook

Merk: Toshiba

Type: Satellite Click W35Dt-A3300

iBood-aanbieding: klikkerdeklik!

De Toshiba 13,3 inch Satellite Click is een beetje verstopt als secundaire dagaanbieding van iBood. Het betreft hier een hybride notebook-tablet-combi waarvan het beeldscherm de complete computer bevat; nadat u het los klikt van het toetsenbord beschikt u dus over een tablet! Het besturingssysteem is een reguliere pc-versie van Windows 8, dus al uw standaard Windowssoftware draait erop. Op het oog lijken de overige specificaties ook in orde, maar helaas is dat uiteindelijk toch niet helemaal het geval. Eerst het goede nieuws: de harddisk met een capaciteit van 500 GB is netjes en ook 4GB RAM volstaat voor het soepel draaien van Windows 8. Het aanraakscherm maakt vingerbediening mogelijk zodat u als gebruiker ook eens een keer wat nuttigs kunt doen met het tegelscherm van dit OS. De resolutie van 1366 x 768 pixels is duidelijk geen Full HD, maar voor een notebook met dit compacte schermformaat prima bruikbaar. De processor blijkt helaas de remmende factor, Toshiba heeft gekozen voor een AMD Dual-Core A4-1200-processor met een kloksnelheid van 1 GHz en een ingebouwde GPU. Dit is zeker geen hoogvlieger te noemen en het betekent dat u zware 3D-apps als bijvoorbeeld games het best kunt vergeten. Ook met meer gecompliceerde multimediale software heeft dit type processor moeite en daarmee valt het systeem eigenlijk eerder in de categorie netbook dan notebook. De vraag is natuurlijk of dit een onoverkomelijk probleem is en het antwoord is geheel aan u. Bent u van plan onderweg slechts wat eenvoudiger dingen te doen als het tikken van een brief, wat surfen op internet en andere huis-tuin-en-keuken-zaken, dan is er weinig aan de hand. De nadelen van de processor wegen dan niet op tegen het gemak van het loskoppelbare scherm. De ervaring met netbooks leert echter dat de meeste mensen uiteindelijk toch nét wat meer willen en dán wordt de AMD-processor een bron van frustratie. Doorslaggevende factor is dan uiteindelijk de prijs, want dit is echt een systeempje ‘voor erbij’.

Reviews

De meeste reviewers zijn niet erg enthousiast over dit notebook-tabletje, steeds weer stoot men de neus aan de veel te langzame processor. Zo ook ComputerShopper: ‘the Satellite Click uses an AMD A4-1200 chip that is, in a word, painfully slow: Not only the Core i3 but the new "Bay Trail" Atom CPU seen in the Asus Transformer Book T100 and smaller tablets will knock it down and take its lunch money Battery life, at about three and a half hours, is less than half what we expect of a tablet these days. And while the Click is supposed to get another three or so hours' life in laptop mode, thanks to a second battery in the keyboard dock, neither of two test units Toshiba sent recognized the second battery properly’.

Een wat positievere omschrijving van het processorprobleem lezen we op Newnotebookspecifications.com: ‘Speaking of performance, one of the most affordable 13.3 inch hybrid tablet laptop will be provides more than enough performance for day to day work tasks in office and light multimedia and entrainment tasks at home. Powered by new AMD A4-1200 dual core processor that clocked around at 1.0GHZ and incorporated with 4GB of DDR3 SDRAM, this machine can handle daily tasks with ease. Running on the 64-bit version of Microsoft Windows 8 as the operating system, user also will get a fast and smooth system for work and play’. Kort samengevat betekent het dat het systeempje prima bruikbaar is voor alledaagse niet-multimediale taken, een terrein dat voorheen door de netbook werd afgedekt.

 

Conclusie

Een moeilijk geval vandaag. De standaardprijs van deze Toshiba ligt met €529 veel te hoog in verhouding tot de geleverde prestaties, de iBood dagprijs van €399,95 (€405,90 inclusief verzendkosten) is ook nog best hoog. Zeker als u bedenkt dat u voor dat bedrag al een ‘echte’ notebook met een (veel) betere processor kunt scoren. De charme van het losklikbare scherm laat ons echter ook weer niet helemaal onbekoord, dus als u niet van plan bent onderweg te gaan gamen of andere zware (multimedia)toepassingen te draaien, dan kan het een interessante gadget zijn. Als u op zoek bent naar een bruikbare, moderne notebook of een pure tablet, dan zijn er beslist betere alternatieven om uw zuurverdiende geld aan uit te geven. Zoekt u een Windowssysteempje voor erbij dat ook nog eens als Windows 8-tablet inzetbaar is én bent u geen multimediaal type dat ook af en toe een game weet te waarderen: sla uw slag.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000