Chromebook: de laptop voor werk én vrije tijd

© CIDimport

Chromebook: de laptop voor werk én vrije tijd

Geplaatst: 6 augustus 2019 - 09:03

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:12

Redactie

Vakantie is fantastisch, maar helaas duurt die niet voor eeuwig en komt voor ons allemaal weer de tijd om aan de slag te gaan. En of dat nu betekent dat je terug moet naar de werkvloer of naar de collegebanken, het is belangrijk dat je dat doet met goede apparatuur, waaronder een goede laptop.

© CIDimport

  Lees hier wat dit betekent.
 

Benieuwd welke Chromebook het beste bij jou past? Doe de Chromebook keuzehulp op Kieskeurig.nl.

 

Met een Chromebook vergroot je je efficiëntie, zowel thuis als op de werkvloer. Niet alleen kun je met Google Drive altijd en overal bij je bestanden, ook is het makkelijk om samen te werken aan bestanden met Google Docs. En ben je aan het einde van een drukke dag wel toe aan je favoriete serie? Doordat je met apps werkt kun je zelfs offline films en series kijken, zodat je nooit afhankelijk bent van een internetverbinding als je even lekker wilt ontspannen.

Google Docs

Wie een Windows-laptop koopt voor werk of school, ziet zich kort daarna genoodzaakt om Microsoft Office te installeren, voor het maken van tekstdocumenten of spreadsheets. De meeste mensen weten wel van het bestaan van Google Docs, maar hebben nog altijd het idee dat het één of ander online alternatief is voor als Office niet werkt. In realiteit kan Google Docs zonder problemen heel Microsoft Office vervangen, en op een Chromebook doet het dat ook. Want zodra je je Chromebook inschakelt na aankoop, heb je direct de beschikking over de gehele Google Docs-suite, daar hoef je dus helemaal niets voor te doen. Maar mocht je toch Microsoft Office willen gebruiken op je Chromebook dan kan dat ook gewoon.

© CIDimport

Google Docs is volledig geïntegreerd met Google Drive, hetgeen betekent dat documenten die je maakt automatisch worden opgeslagen in de cloud van Google. Daarnaast kun je met alle Google Docs-applicaties eenvoudig samenwerken. Zo kun je meerdere mensen toegang geven tot je documenten, waarbij iedereen tegelijkertijd aan de slag kan. Wijzigingen van anderen zie je voor je ogen gebeuren, met de mogelijkheid om met alle personen die zijn ingelogd te chatten. Samenwerken is nog nooit zo efficiënt geweest, en daarbij voorkomt het dat documenten per ongeluk worden overschreven. En is er dan tóch iets misgegaan, dan is het goed om te weten dat je oudere versies van documenten in Google Docs eenvoudig kunt herstellen. Mocht dat nog niet genoeg motivatie zijn, dan is het feit dat Google Docs volledig gratis is een fijne doorslaggevende factor.

Entertainment

De vakantie mag dan (binnenkort) voorbij zijn, dat betekent natuurlijk niet dat het leven vanaf nu alleen maar uit werk bestaat. Het is fijn dat een Chromebook je kan helpen om superproductief te zijn, maar het is goed om te weten dat het apparaat je ook de nodige ontspanning kan bieden. We doelen dan niet eens zozeer op het feit dat je met een Chromebook toegang hebt tot tienduizenden apps in de Chrome Web Store en de Google Play Store, maar vooral op het feit dat een Chromebook iets kan dat geen enkele Windows-laptop of MacBook je kan bieden: offline Netflix.

Benieuwd welke Chromebook het beste bij jou past? Doe de Chromebook keuzehulp op Kieskeurig.nl.

 

Je weet waarschijnlijk wel dat Netflix mobiele gebruikers sinds enige tijd in staat stelt om content tijdelijk te downloaden, zodat het offline bekeken kan worden. Windows-laptops en MacBooks hebben die mogelijkheid niet. Chromebooks daarentegen kunnen dankzij hun unieke eigenschappen (je gebruikt immers de app, niet de website) wél content van Netflix downloaden. Dit betekent dat je ook van Netflix kunt genieten op het moment dat je even geen internet hebt, bijvoorbeeld in de trein naar je werk of naar school. Dit zorgt ervoor dat Chromebooks niet alleen maar nuttig en efficiënt zijn, maar ook nog eens een bron van entertainment. De ideale laptop voor op school, op het werk én voor thuis. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000