Breedband via de satelliet

Desktops & monitoren

Geplaatst: 27 januari 2006 - 09:01

Aangepast: 29 augustus 2022 - 08:34

CanalDigitaal en QuickNet starten in de loop van februari 2006 een proef met Satelliet Internet. Ongeveer 150.000 Nederlandse huishoudens hebben op dit moment geen toegang tot een breedband internet-verbinding, omdat ze niet zijn aangesloten op de kabel of omdat de afstand tot de telefooncentrale te groot is voor adsl. Dit zijn huishoudens in de zogenaamde 'witte gebieden'.

CanalDigitaal en QuickNet starten in de loop van februari 2006 een proef met Satelliet Internet. Ongeveer 150.000 Nederlandse huishoudens hebben op dit moment geen toegang tot een breedband internet-verbinding, omdat ze niet zijn aangesloten op de kabel of omdat de afstand tot de telefooncentrale te groot is voor adsl.

Dit zijn huishoudens in de zogenaamde 'witte gebieden'. Voor deze huishoudens is internet via de satelliet een uitstekende manier om toegang te hebben tot een snellere internetverbinding.

Satelliet Internet werkt via de satellietschotel. Er wordt een nieuwe schotel geïnstalleerd met twee ontvangers: één voor het tv-signaal en één voor het internetverkeer. Men kan dus gewoon tegelijkertijd internetten en tv kijken. Satelliet Internet biedt een downloadsnelheid die circa 10x sneller is dan een inbelverbinding via de telefoonlijn. 
Het internetaanbod van CanalDigitaal en QuickNet is gebaseerd op een hybride oplossing, waarbij de satelliet wordt gebruikt voor het downloaden en een mobiele telefoon (GPRS) of een vaste-telefoonlijn PSTN/ISDN) voor uploaden. 

 
In februari 2006 start QuickNet een proef met circa 100 klanten van CanalDigitaal. QuickNet verwacht dat enkele maanden daarna Satelliet Internet voor alle klanten van CanalDigitaal beschikbaar is. Meer informatie over QuickNet Satelliet Internet is te vinden op .

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000