Binnenkort: supersnelle geheugenkaartjes

© CIDimport

Binnenkort: supersnelle geheugenkaartjes

Geplaatst: 30 november 2010 - 10:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:26

Redactie

Sandisk, Sony en Nikon hebben de handen ineengeslagen om geheugenkaartjes te gaan uitbrengen die niet alleen een reusachtige opslagcapaciteit hebben (meer dan 2 terabyte), maar die ook nog eens met ee

Sandisk, Sony en Nikon hebben de handen ineengeslagen om geheugenkaartjes te gaan uitbrengen die niet alleen een reusachtige opslagcapaciteit hebben (meer dan 2 terabyte), maar die ook nog eens met een enorme snelheid gelezen en beschreven kunnen worden.

Waar CompactFlash-kaarten momenteel een maximale transferrate van 167 MB per seconde halen onder de nieuwste CF6.0-standaard, gaan Sandisk, Sony en Nikon nog een stapje verder. Zij willen een nieuw geheugenkaart-formaat invoeren. Omdat deze kaart gebruik moet gaan maken van de PCI Express seriële interface (en niet, zoals de huidige kaarten doen, PATA), zou een snelheid van maar liefst 500 MB per seconde kunnen worden gehaald. Ook zou het met de nieuwe technologie mogelijk moeten worden om meer dan 2 TB op een kaartje weg te schrijven.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000