Belastingdienst waarschuwt opnieuw voor phishing-mails

Belastingdienst waarschuwt opnieuw voor phishing-mails

Desktops & monitoren

Geplaatst: 26 augustus 2014 - 10:34

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:51

De Belastingdienst waarschuwt vandaag voor phishingmails die uit naam van onder andere de Belastingdienst en DigiD worden verstuurd. Volgens de fiscus proberen oplichters er persoonlijke gegevens mee te ontfutselen.

Phishing

Volgens de Belastingdienst komen de mails van afzenders als ASN DigiD, en Belastingdienst NL. Vanuit de mail willen oplichters dat de ontvanger een formulier invult, waarmee persoons- en betaalgegevens worden gestolen. In andere phishingmails wordt gevraagd om digitaal een verkeersboete te betalen.

Verwijderen

De Belastingdienst zegt dat het nooit om persoonlijke gegevens vraagt via de mail, en dat emails die dat wel doen oplichterij zijn. De fiscus raadt ontvangers dan ook aan de mail niet te openen en ze direct te verwijderen.

Hulp

Als u toch twijfelt, hebben we in dit artikel nog eens onder elkaar gezet hoe u phishing-mails kunt herkennen. En als u onverhoopt toch slachtoffer van een phishing-aanval bent geworden, kunt u altijd nog deze stappen ondernemen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000