Belastingaangifte vanaf 2014 ook via je smartphone

© CIDimport

Belastingaangifte vanaf 2014 ook via je smartphone

Geplaatst: 21 november 2013 - 08:02

Aangepast: 17 november 2022 - 08:52

Redactie

De Belastingdienst brengt volgend jaar een applicatie uit voor mobiele apparaten waarmee de belastingaangifte gedaan kan worden. Dit meldt staatssecretaris Frans Weekers van Financiën woensdag in de Tweede Kamer.

Weekers benadrukt dat met de applicatie in eerste instantie alleen ‘eenvoudige belastingaangiftes’ gedaan kunnen worden. Dit zou gaan om aangiftes die het programma al voor een groot deel zelf heeft ingevuld. In Nederland komt dit neer op ongeveer twee miljoen automatisch gegenereerde aangiftes. Wie een ingewikkelder aangifte wil doen, moet hem op de ‘ouderwetse’ manier invullen en opsturen, bijvoorbeeld via het Belastingdienst-programma voor Windows en Mac.

“De applicatie is er niet voor alles en iedereen”, zegt Weekers. Sterker nog, de officiële Belastingdienst applicatie verschijnt in 2014 alleen voor de iPhone en iPad. Omdat de applicatie nog volop in ontwikkeling is, zal hij niet gereed zijn voor de aangiftes over 2013. Later volgt naar verwachting ook een versie voor Android-toestellen. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000