© CIDimport

Azio Corp Retro Classic

Desktops & monitoren

Geplaatst: 22 mei 2018 - 10:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:49

Redactie

Het typegevoel van een klassieke typemachine met de gemakken van een hedendaags toetsenbord … dat is de Retro Classic van het Amerikaanse Azio Corp in een notendop.

Een ongegeneerd luxeproduct met een onmiskenbare wow-factor. De ronde toetsen en het toetsenbord zelf zijn door geborsteld aluminium omringd, terwijl de ondergrond een lederen bekleding heeft. Door de hoogwaardige afwerking waren we gelijk verkocht. De illusie van een typemachine wordt daarnaast knap neergezet door de speciale schakelaars (switches), die het bedrijf zelf ontwikkelde. Niet alleen voelt de toetsaanslag daardoor als vanouds, ze maken zelfs een soortgelijk geluid. Dat is wat lawaaierig en de toetsen zijn ook wat stugger dan die van andere mechanische keyboards, maar authentiek is het zeker. En het typt alsnog als een tierelier. De F-toetsen hebben secundaire mediafuncties en toetsverlichting ontbreekt niet! Ja, de prijs is aan de hoge kant. Maar u doet uzelf echt een plezier met dit hebbeding.

Conclusie

Oude tijden herleven in een eersteklas, modern jasje.

Adviesprijs: vanaf $ 189,99 (ca. € 155,–)

Voor meer informatie: http://www.aziocorp.com/webe/html/products/index2.aspx?num=164

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000