Apple prijst adapters af omdat er zoveel nodig zijn

Apple prijst adapters af omdat er zoveel nodig zijn

Desktops & monitoren

Geplaatst: 21 december 2016 - 08:58

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:29

Wie de nieuwe MacBook Pro koopt, heeft verschillende adapters nodig om al zijn 'oude' apparaten er op aan te sluiten. Apple gooit de dongles dan ook tot het eind van het jaar in de uitverkoop.

Update 21 december 2016: Apple laat de actie langer doorlopen, tot 31 maart 2017. Daarnaast is de verkoop gestart van de UltraFine-schermen van LG. Ook deze zijn tot die datum met korting te koop, 1049 euro voor de 5K-monitor (27 inch) en 561 euro voor het 4K-scherm (21,5 inch).

Oorspronkelijk bericht: Het prijsverschil kan vrij groot zijn. Bijvoorbeeld in het geval van de kabel die je vermoedelijk het meest nodig hebt, de usb-c naar usb-a-kabel. Normaal gesproken betaal je daar bij Apple 25 euro voor, nu nog maar 9 euro.

Drie andere adapters die er uitspringen: de usb-c naar vga en usb-c naar hdmi-dongles (met ruimte voor extra usb-aansluitingen) zijn twee tientjes goedkoper, en de thunderbolt 3 naar thunderbolt 2-adapter kost 24 euro minder.

Pushen

Apple zegt 'te erkennen' dat veel mensen nog niet overgestapt zijn op de nieuwe usb-c/thunderbolt 3-standaard, maar wel hun oude apparaten op hun nieuwe MacBook willen aansluiten. Vandaar de tijdelijke aanbiedingen.

Door het pushen van nieuwe standaarden rekent Apple de afgelopen tijd op de nodige kritiek. Voor je het weet ben je honderden euro's extra kwijt aan adapters. Lees hier welke dongles je allemaal nodig hebt voor de MacBook Pro. 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000