Apple geeft iPod-lijn een opfrisbeurt

Desktops & monitoren

Geplaatst: 17 juli 2015 - 07:17

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:13

Apple kijkt voor het eerst in drie jaar tijd weer eens om naar zijn iPod-lijn en geeft deze de nodige opfrisbeurt. Dat betekent onder meer nieuwe kleurtjes en vooral de iPod Touch is onder handen genomen.

De iPod Touch is nu voorzien van de A8-processor, die tevens wordt gebruikt in de iPhone 6 en zo'n zes keer sneller is dan die in de vorige generatie van de Touch. De 5 megapixel-camera maakt plaats voor een 8-megapixel camera.

Meer ruimte

Het RAM-geheugen is opgekrikt van 512 MB naar 1 GB. De gadget draait op iOS 8.4 en Apple Music staat er standaard op. Dit keer is er voor het eerste een versie met 128 GB aan opslagruimte beschikbaar. Deze is de duurste en kost 449 euro. De 16 GB, 32 GB en 64 GB-varianten kosten respectievelijk 229, 279 en 339 euro.

Kleurtjes

De iPod Touch is nu ook te koop in nieuwe kleuren: zilver, goud, 'spacegrijs,' roze, blauw en rood. De iPod Nano en iPod Shuffle hebben alleen een nieuw kleurtje gekregen. Je hebt daarbij de keuze uit hetzelfde kleurenpalet als de Touch. 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000