Android vooral populair onder mannen

Desktops & monitoren

Geplaatst: 18 oktober 2010 - 07:41

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:38

Uit onderzoek door SixthSense YouGov in opdracht van Lady Geek onder bijna 80.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk blijkt Android niet erg populair te zijn onder vrouwen.

Uit onderzoek door SixthSense YouGov in opdracht van Lady Geek onder bijna 80.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk blijkt Android niet erg populair te zijn onder vrouwen.

Het onderzoek toont dat 11,4 procent van de mannen tussen de 25 en 39 jaar interesse heeft in een Android-toestel als hun volgende smartphone. Van de vrouwen in deze leeftijdscategorie geldt dat maar voor 5 procent.

Onlangs berichtten we nog over het fenomeen dat gadgets gericht op vrouwen niet meer zo erg in de smaak vallen bij de vrouwelijke consument. De vrouw zou voor de unisex telefoon gaan maar kennelijk wordt de Android in ieder geval als te mannelijk ervaren volgens dit onderzoek. Berlina Parmer van Lady Geek stelt dat het Androiod-platform vrouwen heeft genegeerd.

Parmer heeft een marketingbedrijf dat producten toegankelijk probeert te maken voor vrouwen en signaleert dat Android op dit punt een probleem heeft. Ze zal haar standpunt verdedigen in de hol van de leeuw op de DroidCon conferentie in London op 29 en 30 oktober.

[Via RealWire]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000